Talpmasszázs

Talpmasszázs

 

A talpmasszázs alapja a reflexzónák ismerete, hiszen a test reflexzónáinak masszírozásával, a reflexpontok nyomásával harmonizáljuk a szervezet energiaellátását. Lényege a reflexhatás, azaz a test bizonyos területein,-pl. a kézen, talpon, vagy a fülön-, megtalálható az egész test minden egyes szervének vetülete. A kezek, lábak reflex pontjaiban meridiánok végződnek, így különböző szervekkel, funkciókörökkel van kapcsolatban. A lábon a reflexhatás 2,5 -szer élénkebbek, mint a kézen. Hatással van még a pszichés-szellemi régiókra is. A láb központi kapcsolóhelyet jelent, az egész emberi szervezetre távolhatást lehet gyakorolni. Ha elváltozás észlelhető, és a zóna reagál, akkor befolyásolható is. Életenergiára hat, az energiatorlódás és az energiahiányt egyensúlyba hozza. Szabályozó, kiegyenlítő és harmonizáló hatása van. Öngyógyító erőket módosítja, aktíválja az életenergiát. Serkenti a vérkeringést, sejtanyagcsere felgyorsul, méreganyagok, salakanyagok gyorsabban távoznak. Serkenti a nyirokkeringést. Immunerősítő. Szabályozza a hormontermelő mirigyeket. Fájdalom csillapító hatású. Lazító, testi-lelki feszültséget oldó.

Az emberek túlnyomó többsége erős relaxáló, nyugtató, de egyben frissítő hatást érez a talpmasszázs ideje alatt és után.

Alkalmazható gyermekeken is és időskorban egyaránt.

Javallatai: Frissítés céljából: krónikus fáradtság csökkentése, jobb közérzet elérése, teljesítőképesség fokozása, immunerősítés.  Orvosi javaslatra az ortopédia, reumatológia, belgyógyászat, ideggyógyászat, pszichiátria területén.                                

Regenerációs céllal: műtétek utáni rehabilitáció, ideg – és keringési panaszok, anyagcserezavarok.

Sportmasszázs: teljesítmény fokozása, regeneráció gyógyítása, izom rugalmasság javítása.

Ellenjavallatai: láz, heveny reumatikus és egyéb gyulladások, visszér bántalmak és mélyvénás trombózis, vérzékenység, fertőző bőrbetegségek, egyéb fertőző betegségek, gombás láb, rosszindulatú daganat, súlyos szívbetegség, hirtelen fellépő bénulás, beszédzavarok, eszméletlenség, alkoholos, drogos állapot, menstruáció első két napja, terhesség.

Bejelentkezés

Bejelentkezés hétfőtől vasárnapig 8:00 – 20:00 között lehetséges az alábbi telefonszámon.

Tímea masszázs. A felfrissülés szigete Kecskeméten.

Cím

Kossuth Lajos utca 4
Lajosmizse

Call Now Button