Infraszauna használat

Infraszauna hatása összefoglalás

 • Méregtelenítés
 • Relaxáció
 • Súlycsökkenő
 • Fájdalomcsillapítás
 • Vérnyomáscsökkentés
 • Keringésjavító
 • Bőrfiatalító hatás
 • Sebgyógyulás
 • Sejt-egészség
 • Izom-regenerálás
 • Autoimmun betegségek 

Méregtelenítés

Az infraszauna hatása szervezetünk méregtelenítésére

A verejtékezés a szervezet gyógyításának és egészségben tartásának biztonságos és természetes módja. Szervezetünk pedig a mélyről jövő verejtékezés által képes sejtszinten is megszabadulni a benne lerakódott mérgező anyagoktól.

„A verejtékezés azért is fontos, mert erősíti az immunrendszert, és elősegíti, hogy a szervezet biokémiai folyamatai hatékonyan működjenek. Ezáltal szervezetünk hatékonyabban tudja feldolgozni a bevitt tápanyagot is. A méregtelenítés jótékony hatásúnak bizonyult a következő egészségügyi rendellenességek esetén: vastagbélgyulladás, krónikus fáradtság, fibromyalgia, auto-immun betegségek, immunhiányos állapotok, autizmus, figyelemhiányos zavar, figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség.”

– Dr. Rachel West

Relaxáció

A Sunlighteninfraszaunákat úgy alakítottuk ki, hogy használatuk a lehető legkényelmesebb legyen relaxálás, stressz-csökkentés szempontjából.

Ellentétben a hagyományos szaunákkal, amelyek bántóan magas hőfokon üzemelnek, az infraszauna gyengéd, nyugtató, gyógyító hatású infravörös sugárzással működik, amely segíti az ellazulást és hozzájárul az egészséges, pihentető alváshoz. A verejtékezésnek pedig kifejezetten élénkítő hatása van, tehát használat után frissnek és erősnek érezzük magunkat.

Súly csökkentés

Az infraszauna méregtelenítő hatása révén elősegítik a súlycsökkenést, és úgy égetik el a felesleges kalóriákat, hogy közben a legnagyobb kényelemben pihenjünk.

A kutatások kimutatták, hogy az infraszauna használatával alkalmanként akár 600 kilokalóriát is el lehet égetni mindenféle megerőltetés nélkül. A szervezet azon dolgozik, hogy lehűtse saját magát, ennek következtében a szívverés és az anyagcsere felgyorsul. Ez eredményezi azt, hogy a test több kalóriát éget el.

Fájdalomcsillapító hatás

A legfontosabb ok, ami miatt sokan vásárolnak infraszaunát, az a természetes fájdalomcsillapító hatás, ami csak napsugárszaunák használatával kapcsolatban tapasztalható.

Az infravörös sugárzás behatol a szövetekbe, ízületekbe és izmokba is, csökkenti mind a kisebb, mind a krónikus, mint például fibromyalgiás fájdalmakat is. Fájdalomcsillapítással foglalkozó szakorvosok gyakran építik be kezelési tervükbe az infraszauna kezeléseket, mert ezek hatására oldódik az izomgörcs, enyhül a fájdalom, és lerövidül a felépülési idő.

Vérnyomáscsökkentés

Az infraszauna jótékony hatása a vérnyomásunk csökkentésére

Kizárólag a Sunlighteninfraszaunái képesek klinikailag igazoltan csökkenteni a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is. Mindkét érték optimális kereteken belül tartása fontos szerepet játszik szívünk egészségének megőrzésében.

A napsugárszauna verejtékezést vált ki a testből, ami megnöveli a szívritmust, ennek eredményeképpen felgyorsul a véráramlás, csökken a vérnyomás, és javul a keringés. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a napsugárszauna heti két-háromszori használata csökkenti a vérnyomást.

Keringésjavítás

Azinfraszauna használata olyan hatásokat eredményez, mintha passzív kardio edzést végezne.

Az izmok infravörös sugárzással való melegítése hasonlóképpen növeli meg a véráramlást, mint ahogyan azt a testedzés teszi. Az infraszauna rendszeres használata – különösen közepes infravörös tartományú sugárzással – jelentősen megnövelheti a vér áramlását, akár a normál érték duplájára is.

Bőrfiatalítás

Azinfraszauna használata garantáltan fiatalosabbá teszi megjelenést. A kezelések hatására bőrünk tetőtől talpig megtelik majd energiával.

A közeli infravörös sugárzás hullámhossztartománya (amely vörös fény terápiaként is ismert) a leghatékonyabb a bőr felhám-, és irharétegének gyógyítása szempontjából. A közeli infravörös sugárzással történő kezelés stimulálja a kollagéntermelést, ezáltal csökkenti a ráncokat, és javítja a bőr tónusát. A távoli infravörös sugárzás a bőr mélyebb rétegeibe hatolva távolítja el a méreganyagokat, amelyek a bőrre is negatív hatást gyakorolhatnak.

Sebgyógyulás

A tudományos kutatások azt igazolták, hogy a közeli infravörös tartományú sugárzás a gyorsabb sejt-regenerálódás, és szövet-növekedés elősegítése által fokozza a bőr gyógyulási folyamatait. A sejtnövekedés fokozza a sebgyógyulást, és megelőzi a fertőzések kialakulását.

Sejt-egészség, izomregeneráció, immunerősítés

Segít a sejtek egészségesebbé válásában, az izmok regenerálódásban, és ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

A közeli infravörös sugárzás stimulálja a keringési rendszert, így több oxigént juttat el a sejtekhez. A jobb vérkeringés miatt több méreganyag képes eljutni a sejtekből a bőr felszínére, így javul a sejtek egészsége, gyorsabb lesz az izmok regenerálódása, és megerősödik az immunrendszer.

Bejelentkezés

Bejelentkezés hétfőtől vasárnapig 8:00 – 20:00 között lehetséges az alábbi telefonszámon.

Tímea masszázs. A felfrissülés szigete Kecskeméten.

Cím

Kossuth Lajos utca 4
Lajosmizse

Call Now Button